У Василівці на Запоріжжі росіяни збирають як «живий щит» черги на блокпостах

17:07, 22.07.2022
У Василівці на Запоріжжі росіяни збирають як «живий щит» черги на блокпостах

Рашисти не пропускають майже 1,5 тисячі автомобілів у Василівці на Запоріжжі

У Василівці Запорізької області рашисти на виїзд із захопленої території збирають величезні черги на блокпості. Вони накопичують тисячі автомобілів та створюють із них «живий щит» у той час, коли перекидають свою техніку.  
 
Як інформує Україна молода, про це у Телеграмі повідомив начальник Запорізької ОВА Олександр Старух.
 
«Василівка продовжує перебувати під окупацією, більш ніж половина населення з неї виїхала. На блокпостах виникають величезні черги з понад 1500 автомобілів, тому що окупанти їх не пропускають та використовують людей як живий щит, перекидають за їхніми спинами техніку та особовий склад»,- заявив Старух.
 
Він нагадав, що під час активної фази бойових дій Василівка зазнала значних руйнувань: знищено лікарню, об’єкти інфраструктури.
Як відомо, мешканцям Мелітополя, які намагаються виїхати з захопленої ворогом території, доводиться чекати у чергах по 4-5 діб
 
Як повідомляла УМ, два тижні тому російські окупанти у чергове заблокували рух транспорту на виїзд з окупованих районів півдня країни до міста Запоріжжя. Транспорт українців, які бажали виїхати, зупиняли і не пропускали  на російському блокпосту в окупованому райцентрі Василівка Запорізької області