У Василівці на Запоріжжі окупанти заблокували рух цивільного транспорту

14:08, 12.07.2022
У Василівці на Запоріжжі окупанти заблокували рух цивільного транспорту

Автовокзал у Василівці до окупації. (Фото з відкритих джерел)

Російські окупанти у чергове заблокували рух транспорту на виїзд з окупованих районів півдня країни до міста Запоріжжя у вівторок.

 

Транспорт українців, які бажають виїхати, зупинили і не пропускають на російському блокпосту в окупованому райцентрі Василівка Запорізької області.

 

Блокпост облаштовано ворогом на місці посту патрульної поліції в районі автовокзалу на трасі Харків-Сімферополь.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров у соцмережах.

 

За його словами, відтак заблоковано і виїзд із захопленого Мелітополя до Запоріжжя. Причини цих дій загарбників наразі незрозумілі.

 

«Рашисти настільки бояться контрнаступу ЗСУ, що прикрилися тисячами цивільних людей, як живим щитом. Усе місто – в заручниках. Скільки днів триватиме блокада, невідомо. Але боремося за те, щоб проїзд відкрили», - написав пан Федоров.

 

Нагадаємо, у квітні та травні росіяни вже перекривали проїзд через блокпост у Василівці. Після тривалого блокування близько 1000 автомобілів російські окупанти все ж дозволили людям проїхати на територію, підконтрольну українському уряді.

 

Як повідомляла "УМ", Генштаб ЗСУ готує деокупацію півдня України за дорученням Зеленського.

 

Влада вже кілька разів закликала українців виїхати з окупованих районів Херсонщини і Запоріжжя, щоб росіяни не могли використати їх як живий щит під час українського контрнаступу.