У Херсоні окупанти друкують пропаганду на краденому папері

15:27, 21.07.2022
У Херсоні окупанти друкують пропаганду на краденому папері

Рашисти почали друкувати «свою» газету у приміщенні редакції й друкарні місцевого видання «Гривна»

В окупованому Херсоні російські загарбники хазяйнують у редакції та друкарні обласної газети «Гривна» та друкують свою «газету» на краденому папері.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє  пресслужба НСЖУ.
 
Так, рашисти на краденому папері без жодного дозволу власників друкують свої «газети» «Надднепрянская правда» і «Комсомольская правда».
 
Власник друкарні і видавець газети «Гривна» Михайло Новицький повідомив, що наприкінці лютого друкарня була зупинена, частина працівників, в тому числі і він, виїхали з міста. Заяви про захоплення приміщень та обладнання друкарні Михайло Новицький подав до прокуратури.
 
Водночас очільник тижневика «Новий день» Анатолій Жупин заявив, що у друкарні зберігалось близько 30 тонн паперу.
 
Крім друкарні, загарбники захопили й приміщення редакції разом з усім його обладнанням. Зараз «Надднепрянскую правду» випускає 8 працівників, які приїхали із окупованого Криму та російських регіонів. Жодний співробітник «Гривни» в цьому «виданні» не працює: більшість виїхали з загарбаної території, меншість, близько десятка осіб, залишившись у Херсоні, полишили журналістську діяльність. Якийсь час редакції та благодійникам удавалося надавати їм матеріальну підтримку, зараз із багатьма з них немає стабільного зв’язку.
 
Як повідомляла УМ, окупаційна армія створила артсклад у будівлі херсонського музично-драматичного театру у центрі міста та взяла будівлю під посилену охорону.