У Херсонському драмтеатрі імені Куліша окупанти облаштували артсклад

14:21, 14.07.2022
У Херсонському драмтеатрі імені Куліша окупанти облаштували артсклад

Окупанти перетворили Херсонський драмтеатр на військовий склад з боєприпасами

Після знищених Збройними силами складів з боєприпасами під Херсоном,  окупаційна армія створила нову базу в будівлі музично-драматичного театру у центрі міста та взяла будівлю під посилену охорону.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомили у Головному управління розвідки Міноборони України.
 
За даними розвідників, у приміщенні Херсонського драматичного театру імені Миколи Куліша росіянами створено склад артилерійських боєприпасів. У ніч з 11 на 12 липня біля будівлі театру розвантажували фури з боєкомплектами. Наразі окупанти організували посилену варту на локації, патрулюють Потьомкінський сквер та вулиці поблизу споруди.
 
Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Куліша – один із найбільших театрів півдня України, головна театральна сцена області. Розташований у спеціально зведеній функціональній будівлі в центрі Херсона за адресою: вул. Театральна, 7.
 
У часи Другої світової старе приміщення театру було підірване, але у 50-их роках XX ст. було збудоване нове приміщення, що збереглося до наших днів. На базі театру щорічно проводиться міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії».
 
Під посилену охорону взяли й місцевий готель "Бордо". Повідомляється, що там очікують на прибуття групи російських політтехнологів. Останні ймовірно мають забезпечити проведення псевдореферендуму в окупованому місті.
 
Як відомо, зранку 14 липня під Херсоном місцеві мешканці чули вибух. Пізніше у районі Дар’ївки розпочалася сильна пожежа.
 
Як повідомляла УМ, на Запоріжжі й Херсонщині системи HIMARS знищили близько десяти баз ворога: наступальні плани росіян зламані, а логістика тилового забезпечення окупантів під великим питанням.