На Запоріжжі окупанти викрали понад 400 людей і вимагають викуп

15:02, 20.07.2022
На Запоріжжі окупанти викрали понад 400 людей і вимагають викуп

Чотири сотні жителів Запорізької області російські терористи силоміць тримають у заручниках

У російському полоні перебувають понад 400 людей із Запорізької області. Це, зокрема,  працівники АЕС та представники влади. За їх повернення окупанти вимагають викуп. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив керівник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух у  ефірі телемарафону.
 
«На території Запорізької області продовжуються викрадення та терор мирних жителів. Що стосується теми заручників, зараз відомо про більш ніж 400 випадків викрадень людей різних категорій»,- сказав Старух.
 
Він зазначив, що загарбники вимагають у родичів полонених гроші за їхнє повернення, і таким чином заробляють.
 
Глава ЗОВА розповів і про протиправні дії загарбників в Енергодарі: на території АЕС вони розміщують свою військову техніку, не усвідомлюючи наслідків таких дій. Крім того, між представниками Росії виникають внутрішні конфлікти.
 
Старух додав, що на тимчасово захоплених територіях дуже напружена ситуація, через що люди виїжджають.
 
«На щастя, люди щодня виїжджають. За вчора це зробило понад півтори тисячі людей. Це складно. Деякі території періодично закриваються на фільтрації, але мирні мешканці евакуюються. За минулий місяць це зробили понад 40 тисяч людей»,– зазначив він.
 
Як відомо, у Запорізькій області окупанти готуються до "референдуму" та формують "ЦВК".
 
Вчора російські окупаційні війська обстріляли деякі населені пункти Запорізької області на лінії зіткнення з реактивних систем залпового вогню.
 
Як повідомляла УМ, російські окупанти у чергове заблокували рух транспорту на виїзд з окупованих районів півдня країни до міста Запоріжжя.Транспорт українців, які бажають виїхати, зупинили і не пропускають на російському блокпосту в окупованому райцентрі Василівка Запорізької області.