В Україні створили спецкомісію для контролю над використанням озброєння Заходу

17:35, 19.07.2022
В Україні створили  спецкомісію для контролю над використанням озброєння Заходу

Головою комісії обраний депутат від фракції голос Рустем Умєров

Верховна Рада створила спеціальну тимчасову слідчу комісію, яка контролюватиме  використання озброєння, що надане партнерами Україні для допомоги у війні з росією. 
 
Як інформує Україна молода, про це на своїй сторінці в соцмережі написав керівник Офісу президента Андрій Єрмак.
 
За його словами, ВР створила тимчасову спеціальну комісію для контролю над використанням озброєння, наданого Україні міжнародними партнерами під час воєнного стану. 
 
«Це дозволить розбити всі маніпуляції російських пропагандистів. Прозорість для нас та союзників - це головне. Ми будемо отримувати більше необхідної зброї. Цього дуже бояться росіяни, які свої страхи втілюють в брехні та пропаганді. Не залишимо їм шансів. Переможемо»,—наголосив Андрій Єрмак.
 
Як йдеться у документі, завданням ТСК буде підготовка та надання на розгляд до ВРУ законодавчих ініціатив щодо створення моделі парламентського контролю над використанням міжнародної матеріально-технічної допомоги, зокрема, озброєння, наданого міжнародними партнерами Україні задля боротьби проти російської воєнної агресії, з метою забезпечення прозорості та законності процесу використання наданої міжнародної матеріально-технічної допомоги під час війни.
 
 
Перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк у телеграмі повідомив, що  головою комісії обрали депутата від "Голосу" Рустема Умєрова.
 
Як повідомляла УМ, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний запевнив голову об’єднаного комітету начальників штабів США генерала Марка Міллі, що Україна не допустить, щоб зброя, надана нашій армії міжнародними партнерами, потрапила до рук терористів.