На Херсонщині українська авіація двічі вразила скупчення живої сили росіян

07:50, 18.07.2022
На Херсонщині українська авіація двічі вразила скупчення живої сили росіян

Українські штурмовики двічі вразили вогнем скупчення росіян і вгамували їх. (facebook.com/kpszsu)

Українські штурмовики двічі завдали вогневого ураження по опорному пункту, пункту постачання боєкомплекту та по скупченню живої сили, озброєння і техніки ворога в районі Благодатного і Давидова Броду Херсонської області.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Оперативне командування "Південь" в ніч на понеділок.

 

«Ворог продовжує облаштування оборонних рубежів. В веденні бойових дій обмежений через деморалізацію особового складу, проблеми з логістикою та влучну роботу наших ракетно-артилерійських підрозділів.

 

Двічі ворог намагався нанести авіаційний удар по звільнених територіях на півночі Херсонщини. Атакувавши наші позиції, негайно ретирувався під натиском вогневого ураження у відповідь», - йдеться у повідомленні.

 

Саме після цього українські штурмовики двічі вразили вогнем скупчення росіян і вгамували їх.

 

Зазначається, що попередньої доби на південних рубежах захисту українські захисники знищили 36 загарбників, два ворожих самохідних зенітних ракетно-гарматних комплекси "ПАНЦИР-С1", три машини зв’язку стратегічної та оперативної ланок управління, одну радіолокаційну станцію "Підліт", 11 одиниць броньованої та автомобільної техніки.

 

Також підтверджено знищення двох складів боєприпасів на окупованих територіях Миколаївщини.

 

Водночас через те, що на морі два дні був шторм, зросла небезпека дрейфування мін, зокрема й до берега.

 

Наразі у Чорному морі перебувають 2 ворожих ракетних кораблі з 16 крилатими ракетами "Калібр", а також 3 ВДК.

 

«Тож залишається вірогідність ракетних ударів на рівні – висока, мінна небезпека у прибережних зонах – підвищена», - додають в ОК «Південь».

 

Як повідомляла «УМ», днями українські вояки ударами високоточної та далекобійної американської ракетної системи HIMARS знищили чотирьох заступників командира 106-ї повітряно-десантної дивізії армії РФ.