Велика Британія профінансує розслідування воєнних злочинів рф в Україні

14:52, 14.07.2022
Велика Британія профінансує розслідування воєнних злочинів рф в Україні

Мелінда Сіммонс під час поїздки в Україну

Майже 2,5 мільйона фунтів стерлінгів (2,98 мільйона доларів) надасть Велика Британія для розслідування воєнних злочинів росії в Україні.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомили в Sky News.
 
Виділені кошти використають для допомоги Генеральній прокуратурі України під час розслідування воєнних злочинів РФ.
 
«Свідчення жахливих злочинів, скоєних російськими військами в Україні, і розповіді з перших вуст, які я чула від тих, хто вижив, залишаться зі мною назавжди»,— сказала пані посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.
 
Вона привітала рішення британського уряду про виділення коштів і відзначила рішучість українців у боротьбі проти загарбників.
 
Як відомо, російські військові злочини в Україні нагадали світові про геноцид у Сребрениці (Боснія і Герцеговина). Невиправдана і неспровокована агресія Росії повернула на європейський континент жорстоку війну.
 
До слова, за час повномасштабного російського військового вторгнення в Україні зафіксовано 124 випадки сексуального насильства. Але реальні цифри постраждалих у рази більші і є лише «верхівкою айсберга».
 
Як повідомляла УМ, сьогодні, 14 липня, в нідерландському місті Гаага відбудеться міжнародна конференція щодо розслідування російських злочинів в Україні. Військових злочинців обіцяють карати без строку давності.