Викрито масштабну корупційну схему у Держпродспоживслужбі: підозру отримали топ-керівники

13:29, 14.07.2022
Викрито масштабну корупційну схему у Держпродспоживслужбі: підозру отримали топ-керівники

Керівництво Держпродспоживслужби викрили на мільйонних розтратах. (Фото: ДБР)

Масштабну протиправну схему викрили кіберфахівці Служби безпеки України у Держпродспоживслужбі. Керівництво цієї структури намагалося створити підконтрольне підприємство, яке протягом 2022 року мало незаконно «освоїти» понад 650 млн грн з держбюджету.

 

Як інформує УМ, про це повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко у Телеграм.

 

«Завдяки роботі СБУ на випередження злочинним намірам вдалося запобігти, а причетним фігурантам – уже повідомлено про підозри», - сказав він.

 

За даними речника, серед підозрюваних - двоє чиновників категорії «А», що належить до вищого корпусу державної служби в Україні: в.о. голови Держпродспоживслужби, заступник голови Держпродспоживслужби, директор фінансового департаменту Держпродспоживслужби, керівник сектору державних закупівель Держпродспоживслужби. А також в.о. директора одного з державних підприємств та керівник приватної компанії.

 

Вищезазначені посадовці хотіли створити підконтрольне їм підприємство, головним завданням якого була участь у тендерних процедурах, уточнив Дехтяренко.

 

Своєю чергою в ДБР повідомили, що виконувачу обов’язків Держпродспоживслужби, його заступнику, двом керівникам підрозділів, одному колишньому працівнику державної установи та приватному підприємцю повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (розтрата майна шляхом зловживання своїм службовим становищем в особливо великому розмірі) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

 

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 12 років.

 

Процесуальне керівництво здійснює Офіс генерального прокурора.

 

Раніше, контррозвідники СБУ викрили масштабну корупцію на одному з державних підприємств концерну «Укроборонпром» у Вінницькій області. Керівництво установи допустило розтрату бюджетних коштів під виглядом реконструкції виробничої бази стратегічного об’єкту.

 

Як повідомляла УМ, військова контррозвідка СБУ нейтралізувала злочинну групу в Києві, яка займалася незаконною переправкою за кордон українських громадян.