На підпільній «типографії» в Києві підробляли довідки про непридатність до військової служби – СБУ

13:03, 13.07.2022
На підпільній «типографії» в Києві підробляли довідки про непридатність до військової служби – СБУ

Одна із сфальшованих довідок. (Фото: сайт СБУ)

Військова контррозвідка СБУ нейтралізувала злочинну групу в Києві, яка займалася незаконною переправкою за кордон українських громадян.

 

Як Інформує УМ, про це 13 липня повідомив прес-центр СБУ на сайті відомства.

 

Зловмисники пропонували своїм клієнтам підроблені посвідчення військовозобов'язаних та довідки про непридатність до військової служби.

 

За даними слідства, для серійного виготовлення підробок учасники схеми використали друкарський цех афілійованої комерційної структури. Пакет фальшивих документів вони оцінювали у розмірі від 800 до 2 тис доларів залежно від термінів їх оформлення.

 

Встановлено, що протиправну діяльність організували двоє мешканців столиці. Для пошуку клієнтів вони створили спеціалізовану інтернет-платформу, де пропонували свої послуги. Розрахунок за них отримували на власні банківські картки, а підробки надсилали замовникам через послуги поштового зв'язку.

 

Під час обшуків за місцями знаходження зловмисників правоохоронці виявили бланки військово-облікових документів, фальшиві довідки військкоматів та мобільні телефони на місці злочину.

 

За матеріалами СБУ, обом організаторам схеми повідомлено про підозру. Наразі тривають комплексні заходи щодо встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинів.

 

Заходи щодо викриття зловмисників проводилися співробітниками військової контррозвідки СБУ за процесуального керівництва Солом'янської окружної прокуратури.

 

Як повідомляла УМ, СБУ знешкодила агентурну групу ГРУ рф, яка збирала розвіддані щодо оборони Києва.