Резніков міркує про перемогу України та розвал росії

18:20, 08.07.2022
Резніков міркує про перемогу України та розвал росії

Резніков назвав три сценарії закінчення війни, один з них трагічний для росії

Глава міноборони України Олексій Резніков назвав три можливі сценарії закінчення війни Росії проти України. Один з яких — це розвал росії, перемога України на полі бою, та черговий нібито «жест доброї волі рф».
 
Як інформує Україна молода, про це він заявив на конференції Forbes Ukraine «Будуємо разом». 
 
Резніков заязначив, що перший сценарій буде приблизно таким, як і «жест доброї волі» росіян, коли вони втекли з Київської, Чернігівської, Сумської областей та острова Зміїний. 
 
«Відповідно, я думаю, що він буде розбитий на кілька ланцюжків. Спочатку ми вийдемо з вами на позиції до 24 лютого поточного року, далі будуть якісь розмови щодо статусу окупованого раніше Донецька, Луганська та Криму, але за столом із нашими потужними партнерами»,— наголосив міністр оборони.
 
Резніков наголосив, що домовленостей у форматі Мінських угод чи капітуляційних домовленостей не буде, а «з дулом біля скроні ніхто не вестиме переговори».
 
«Варіант другий - поступово ми перемелюватимемо Збройні сили рф, тому що це насправді війна ресурсу на ресурс. У них більше людей, території, танків, літаків і т.д., але все несучасне, все давнє, і вони сьогодні використовують принцип м'ясорубки». 
За словами міністра, другий варіант перемоги не настільки швидкий: «До кінця цього року, можливо, із захопленням початку нового року».
 
Третій - драматичніший для рф, — розвал росії. 
 
«Це парад суверенітетів на кілька різних суб'єктів: Татарстан, Башкирстан, на Сході і т.д. Ми це з вами точно при нашому житті побачимо, але це трохи тривала історія»,— переконаний Резніков.
 
Як повідомляла УМ, Міністр оборони Олексій Резніков наголошує, що українські військові сили звільнятимуть усю територію країни від російських загарбників, включно з Кримом. За його словами, цей процес звільнення української землі відбуватиметься у три етапи.