Україна звільнятиме свої землі у три етапи – Резніков

14:02, 16.06.2022
Україна звільнятиме свої землі у три етапи – Резніков

Першим кроком у процесі звільнення українських земель стане стабілізація ситуації на полі бою. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Міністр оборони Олексій Резніков наголошує, що українські військові сили звільнятимуть усю територію країни від російських загарбників, включно з Кримом.

 

За його словами, цей процес звільнення української землі відбуватиметься у три етапи.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Резніков заявив у інтерв’ю американському телеканалу CNN.

 

«Ми збираємося звільняти всі наші території, всю територію, включно з Кримом. Звільнення Криму є стратегічною ціллю для України, тому що це українська територія. Але ми будемо рухатися крок за кроком», - сказав глава оборонного відомства.

 

І додав, що першим кроком у цьому процесі стане стабілізація ситуації на полі бою, коли російські війська більше не зможуть просуватися вперед.

 

Другий етап, за словами міністра, полягатиме у відкиданні росіян на позиції перед вторгненням 24 лютого.

 

При цьому, Олексій Резніков наголосив, що лише на третьому етапі Київ обговорюватиме з партнерами України, як звільняти українські території, включно з  Кримом.

 

На запитання журналістів, чи спроба України повернути тимчасово окупований росією Крим військовими засобами ще більше не спровокує росію, яка вважає Крим частиною рф, міністр оборони відповів, що така думка не розглядається.

 

«Це не має значення. Тому що росіяни побачать це в Херсоні, вони побачать це в Запоріжжі, вони побачать це і в Маріуполі… що це українські землі, а Крим - теж українська земля, незважаючи ні на що», - сказав урядовець.

 

На його думку, повернути окуповані території допоможе нова зброя від партнерів.

 

СNN нагадує, що офіційні особи України заявляють, що не застосовуватимуть передану зброю для нападу на росію.

 

Як повідомляла «УМ», днями Резніков заявив, що Україна вела приховану підготовку до вторгнення рф.

 

Тоді як глава Пентагону Ллойд Остін запевняє, що США та союзники готові забезпечити Україну всім необхідним озброєнням для перемоги над рф.