Зрадник-мер Куп’янська Мацегора затриманий самими ж окупантами

21:13, 07.07.2022
Зрадник-мер Куп’янська Мацегора затриманий самими ж окупантами

У Куп’янську діють партизани, які дошкуляють російським окупантам.

Зрадник Геннадій Мацегора, мер Куп’янська, який перейшов на бік загарбників одразу після окупації міста на Харківщині в лютому, нині затриманий самими ж росіянами.

 

Ймовірно, що ворог використав зрадника протягом чотирьох місяців з лишком і нині він став їм не потрібен.

 

Як інформує Україна молода, про затримання пристосуванця повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону в четвер ввечері.

 

«Маємо інформацію, що Мацегора заарештований окупантами, перебуває під вартою. Напевно, така доля чекає всіх зрадників, бо вони не потрібні навіть окупантам. Для окупантів це уже стало системою. Спочатку вони використовують зрадників та їхній ресурс, а згодом їх прибирають», – заявив керівник Харківщини.

 

У голови ОВА немає інформації, за що затримали Мацегору.

 

Пан Синєгубов нагадав, що Геннадій Мацегора перейшов на бік російських сил в перші дні війни та усіляко сприяв російським окупантам у Куп'янська, забезпечуючи їх транспортом, житлом, пальним та їжею.

 

Підтвердження про затримання Мацегори з інших джерел немає.

 

Як повідомляла «УМ», саме місто Куп’янськ російські військові захопили у перші дні повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Після чого місцеві мешканці влаштували кілька патріотичних мітингів і закликали росіян піти геть.

 

Втім, 27 лютого міський голова Геннадій Мацегора повідомив, що провів перемовини з військовими російської армії і здав їм місто, нібито, через погрози збройного нападу.

 

Згодом СБУ повідомила йому про підозру та відкрила щодо нього кримінальне провадження. Як йдеться в повідомленні СБУ, йому інкримінують статті «державна зрада» і «посягання на територіальну цілісність і недоторканність України».