Зеленський до учасників саміту в Мадриді: Допоможіть Україні перемогти у війні на полі бою

15:17, 29.06.2022
Зеленський до учасників саміту в Мадриді: Допоможіть Україні перемогти у війні на полі бою

Ви маєте знайти для України місце у спільному безпековому просторі — Зеленський під час виступу на саміті НАТО (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський під час виступу на саміті НАТО в Мадриді наголосив, що Україна зацікавлена у безпеці та стабільності на Європейському континенті у світі.
 
Він закликав країни-члени Альянсу допомогти Україні закінчити цю війну на полі бою, оскільки це в інтересах усього євроатлантичного співтовариства.
 
Як інформує Україна молода, відеозвернення було опубліковано на сайті Президента. 
 
«Цілі України абсолютно збігаються з цілями Альянсу. Ми зацікавлені у безпеці та стабільності на Європейському континенті у світі. Ми зацікавлені, щоб життя народів визначалося не горезвісною мюнхенською промовою одного лідера, а міжнародним правом», – йдеться у дописі.
 
Президент наголосив, що Україна також зацікавлена, щоб не було жодних «сірих» зон та територій тотальної війни, де не залишається нічого, крім руїн.
 
«Допомогти Україні зараз закінчити цю війну перемогою на полі бою, тобто дати реально сильну відповідь на дії Росії – це те, що потрібно і нам, і всьому Альянсу, всій євроатлантичній спільноті. Якщо ви дійсно визначаєте Росію своєю головною загрозою, ви повинні повністю підтримати її головну, першу ціль. Це не війна Росії тільки проти України, це війна за право диктувати умови в Європі»,— йдеться в дописі.
 
Зеленський додав, що саме зараз йдеться про те, яким буде майбутній світовий порядок. 
 
«Тому підтримати саме Україну і саме зараз зброєю, фінансами та політично, такими санкціями проти Росії, які зупинять її здатність оплачувати війну, - це абсолютна необхідність»,—додав глава держави.
 
На саміті НАТО виступив міський голова Києва Віталій Кличко, заявивши, що Україні потрібен Північноатлантичний альянс так само, як і йому потрібна сильна і успішна Україна. 
 
Нагадаємо, сьогодні, 29 червня, стало відомо, що колишній генсек НАТО очолить роботу групи з гарантій безпеки України у Києві.
 
А генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс готує широкий пакет допомоги для України. 
 
Як відомо, президент США Джо Байден на полях саміту НАТО оголосив про значне посилення американської військової присутності в Європі через російську загрозу.

Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський під час участі у саміті лідерів «Великої сімки» у Берліні по відеозв'язку закликав надати Україні системи протиповітряної оборони.