На Запоріжжі окупанти полонили трьох підлітків

15:36, 30.06.2022
На Запоріжжі окупанти полонили трьох підлітків

Росіяни на Запоріжжі викрадають дорослих та дітей і тримають їх у заручниках

Військові та спецслужби рф продовжують викрадати на тимчасово окупованій території Запорізької області людей. Ба більше, Більше того, рашисти  не зупиняються і перед  викраденням дітей і також тримають їх у заручниках.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив начальник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.
 
За його словами, наразі перелік викрадених осіб  на Запоріжжі складав 368 людей, з них 149 досі залишаються в заручниках.
 
«Серед них 6 посадових осіб, 16-річний син голови Запорізької РВА Олега Буряка та ще двоє неповнолітніх», — повідомив Старух.
 
Нагадаємо, голова Запорізької райдержадміністрації Олег Буряк провів у квітні брифінг з приводу викрадення свого сина російськими окупантами, під час якого розповів, що окупанти днями зателефонували матері 16-річного Владислава.
 
За словами посадовця, їй дали трохи поговорити з сином, він також розмовляв з Владиславом, якого викрали 8 квітня на російському блокпості у Василівці під час руху евакуаційної автоколони, яка йшла з Мелітополя до Запоріжжя.
 
«Мій син не військовий, не політик. Я не розумію, чому досі утримують мою дитину. Конфлікти бувають у дорослих, але завжди страждають і платять за це саме діти. Адже подивіться, скільки вже виїхали за кордон. Сенс в тому, щоб боротися за майбутнє наших дітей, щоб вони всі повернулися додому. Будь-яке насилля над дитиною – це табу. Вони мають бути недоторканими»,– cказав Олег Буряк.
 
Він також вже звернувся до українських політиків і посадовців, міжнародних організацій з проханням підтримати батьків у пошуках дитини і надати цьому злочину максимальний розголос.
 
Як повідомляла УМ, цинізм російських окупантів дійшов до того, що вони викрадають родичів, включаючи дітей, військових ЗСУ, щоб потім вимагати від захисників прибути на окуповані території в обмін на життя і безпеку близьких.