Окупанти викрадають родичів українських військових, в тому числі дітей – ГУР

13:11, 24.06.2022
Окупанти викрадають родичів українських військових, в тому числі дітей – ГУР

Росіяни шантажуть українських воїнів викрадаючи їх рідних. (Фото: сайт ГО розвідки МОУ)

Цинізм російських окупантів дійшов до того, що вони викрадають родичів, включаючи дітей, військових ЗСУ, щоб потім вимагати від захисників прибути на окуповані території в обмін на життя і безпеку близьких.

 

Як інформує УМ, про це 24 червня повідомила пресслужба ГО розвідки МОУ на сайті відомства.

 

«Випадки викрадення родичів українських військових на тимчасово окупованих територіях набувають системного характеру. На жаль, бази даних українських громадян потрапляють в руки рашистів при захоплені адміністративних будівель або ж за допомогою колаборантів-зрадників», - сказано зокрема в повідомлені.

 

Найбільше таких випадків розвідка фіксує на Запоріжжі, Херсонщині, Миколаївщині. Повідомляється, що нещодавно окупанти взяли в заручники декількох дітей одного з українських військових.

 

Користуючись "злитими" базами даних, загарбники намагаються зв’язатись з українськими військовими та запропонувати їм свої "умови".

 

Нагадаємо, що 22 червня мер Енергодару Дмитро Орлов повідомив, що російські окупанти продовжують масово викрадати людей в Енергодарі, зокрема співробітників Запорізької АЕС.

 

Як повідомляла УМ, внаслідок бойових дій, що розгорнула росія на нашій території, безвісти зникли 20 тисяч українців. Правоохоронцям вдалося розшукати майже половину з них.