Із Севастополя вийшли у відкрите море п'ять підводних човнів рф

11:45, 30.06.2022
Із Севастополя вийшли у відкрите море п'ять підводних човнів рф

Два підводні човни проекту 636.3 «Варшав'янка» у Південній бухті Севастополя (Фото: Крим.Реалії.)

У відкрите море із Севастополя виведено п’ять підводних човнів із семи, які перебувають у складі Чорноморського флоту росії.

 

Як інформує УМ, про це повідомили Крим.Реалії.

 

За даними кореспондента видання, у Південній бухті Севастополя стоять дві субмарини проєкту 636.3 "Варшав’янка" зі складу 4-ї окремої бригади підводних човнів. Підводні човни пришвартовані до причалів на східному березі бухти.

 

Повідомляється, що у складі ЧФ Росії є 6 підводних човнів проєкту "Варшав’янка": Б-261 "Новоросійськ", Б-237 "Ростов-на-Дону", Б-262 "Старий Оскол", Б-265 "Краснодар", Б-268 "Великий Новгород" і Б-271 "Колпіно". А також субмарина "Алроса" проєкту 877В "Палтус".

 

За даними Крим.Реалії, 28 червня "Алроса" вийшов на ходові випробування після 8-річного ремонту в 13-му судноремонтному заводі ЧФ РФ. Субмарина відійшла від заводського причалу в Кілен-бухті і, пройшовши бонову браму, вийшла на зовнішній рейд Севастополя.

 

Нині у Чорному морі перебувають 5 із 7 підводних човнів Чорноморського флоту РФ, з них 4 – в стані готовності до ведення бойових дій і 1 – на ходових випробуваннях.

 

Додамо, що субмарини проєкту "Варшав’янка" є носіями крилатих ракет типу "Калібр". Також після проведеної модернізації цей вид ракет може нести "Алроса".

 

Як повідомляла УМ, голова Верховної ради Руслан Стефанчук після зустрічі із німецької міністеркою оборони Крістіною Ламбрехт сподівається на отримання військової допомоги для боротьби проти російських загарбників. Мова йдеться про підводні човни.