Стефанчук розраховує на поставки підводних човнів з ФРН

19:02, 04.06.2022
Стефанчук розраховує на поставки підводних човнів з ФРН

Під час зустрічі з Крістіною Ламбрехт Руслан Стефанчук обговорив надання Україні зброї— зокрема підводних човнів

Голова Верховної ради Руслан Стефанчук після зустрічі із німецької міністеркою оборони Крістіною Ламбрехт сподівається на отримання військової допомоги для боротьби проти російських загарбників. Мова йдеться про підводні човни. 
 
Як інформує Україна молода, про це оприлюднено на офіційному веб-порталі  українського парламенту.
 
Стефанчук подякував Німеччині за поставки ракет IRIS-T, оскільки вони допоможуть силам протиповітряної оборони збивати російські снаряди, які випускаються з літаків та морських суден.
 
Крім того очільник українського парламенту припустив, що "не виключені" поставки німецьких підводних човнів.
 
Зазначимо, згідно з даними порталу globalfirepower, Німеччина володіє 6-тьма підводними човнами. Усі вони належать до класу 212-А ("Тype-212" (U212)).
 
Підводні човни вказаного типу – розробка німецької компанії Howaldtswerke-Deutsche Werft AG (HDW).
 
На сайті defence-ua вказано, що вартість двох таких підводних човнів обійшлося Італії 1,23 мільярди євро. Угода, про яку йдеться, укладена у 2020 році. А поставки відбудуться у 2027 році.
 
З огляду на сказане Стефанчуком не зрозуміло, чого очікувати: або Бундесвер має подарувати чи продати власні підводні човни, яких має і так небагато (рф має 70 одиниць, Україна - 0), або буде зроблене замовлення на виробництво, але готові субмарини український флот отримає через 7-8 років.
 
Нагадуємо, наприкінці травня очільники Німеччини та Франції мали телефонну розмову з путіним, у якій знов закликали його припинити війну.
 
Як повідомляла УМ, Олаф Шольц, канцлер Німеччини пообіцяв поставити Україні сучасну систему протиповітряної оборони.