Встановлено обставини запуску російських ракет по ТЦ у Кременчуці – СБУ

10:46, 30.06.2022
Встановлено обставини запуску російських ракет по ТЦ у Кременчуці – СБУ

Росіяни свідомо вдарили по ТЦ в Кременчуці.

Ворожі ракети, які влучили по торговельно-розважальному центру «Амстор» в Кременчуці, як встановила  Служба безпеки України,запустили у повітряному просторі Курської області.

 

Як інформує УМ, про це 30 червня повідомила СБУ в Телеграмі.

 

Зазначається, що за словами голови СБУ Івана Баканова, спецслужба збирає численні докази, що підтверджують – російські війська свідомо вчинили воєнний злочин.

 

“Запуск ракет «Х-22» здійснено зі бомбардувальників «Ту-22М3», які злетіли з аеродрому «Шайковка» у Калузькій області рф. Самі ж ракети випустили у повітряному просторі Курської області”, - йдеться в повідомленні.

 

Також опубліковано відео з моментом удару, на якому, як стверджують у СБУ, “ чітко видно – окупанти влучили саме у ТЦ, де перебувало багато відвідувачів”.

 

Також зазначається, що можна порівняти і супутникові знімки міста до та після обстрілу.

 

“Тобто всі вигадки роспропаганди спростовуються фактами”, - наголошують у СБУ.

 

Щодо обстрілу заводу, зауважують у СБУ, жодних складів із військовою технікою там не було: він виробляв асфальтозмішувальні установки.

 

«Якщо виходити з логіки окупантів, то небезпеку для них становлять полиці супермаркетів і навіть асфальтозмішувальні установки. Армія росії – це збіговисько терористів, які обов’язково отримають покарання за свої злочини. Всі докази наразі ретельно документуються», – сказав Баканов.

 

Як повідомляла УМ, 27 червня дві російські ракети вдарили по Кременчуку Полтавської області. Одна з ракет влучила у торговельний центр, де перебували орієнтовно 1000 людей.

 

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко поінформував, що внаслідок ракетного обстрілу ТЦ у Кременчуці загинули понад 20 осіб, 59 постраждали.