путін хоче загарбати більшу частину України, перспективи війни похмурі – розвідка США

10:13, 30.06.2022
путін хоче загарбати більшу частину України, перспективи війни похмурі – розвідка США

«Cиндром маленького чоловіка» не дає спокою російському диктатору й він ставить перед собою божевільно-амбітні цілі. (Фото: Grigory Sysoyev/Pool via REUTERS)

 

Авріл Гейнс, директор національної розвідки США заявила, що президент росії володимир путін, як і раніше, хоче захопити більшу частину України, але його сили настільки ослаблені війною, що, ймовірно, в найближчому майбутньому вони зможуть досягти лише незначних успіхів.

 

Як інформує УМ, про це повідомило агенство Reuters.

 

Авріл Гейнс викладала поточну оцінку війни в Україні і заявила, що розвідувальні служби США дійшли єдиної думки, що вона триватиме «протягом тривалого часу». Гейнс сказала, що Путін, як і раніше, має намір захопити більшу частину України, навіть незважаючи на те, що українські сили відбили спробу росії захопити столицю Київ.

 

«Ми думаємо, що в нього фактично ті ж політичні цілі, що й раніше, тобто він хоче захопити більшу частину України», — сказала директор національної розвідки. Однак, за її словами, російські сили настільки деградували за більш ніж чотири місяці бойових дій, що малоймовірно, що вони зможуть досягти мети путіна найближчим часом.

 

«Ми бачимо невідповідність між найближчими військовими цілями путіна в цій галузі та його військовими можливостями, свого роду невідповідність між його амбіціями та тим, що можуть зробити військові», — сказала вона і долала, що росії знадобляться роки, щоб відновити свої сили.

 

«Протягом цього періоду ми очікуємо, що вони більше покладатимуться на асиметричні інструменти, такі як кібератаки, спроби контролювати енергетику, навіть ядерну зброю, а тим часом російські війська навряд чи зможуть проводити кілька одночасних операцій», — зазначила Хейнс.

 

Гейнс сказала, що спецслужби США бачать три можливі сценарії, найімовірнішим з яких є «важкий конфлікт», у якому російські сили «досягають поступових успіхів без перепочинку». Інші сценарії включають великий прорив росії або успіх України у стабілізації лінії фронту, невеликі успіхи поблизу Херсона та в інших районах на півдні.

 

За її словами, пріоритетом путіна зараз є досягнення успіхів у регіоні Донбасу та розгром українських сил, що, за оцінкою росії, «приведе до послаблення внутрішнього спротиву».

 

Як повідомляла УМ, Міністр оборони Британії Бен Воллес упевнений, що у російського диктатора володимира путіна «синдром маленького чоловіка», при чому цього комплексу надміру. На його думку, лише так можна пояснити поведінку президента.