Присутність США в Європі через агресію рф буде посилено - Байден

12:26, 29.06.2022
Присутність США в Європі через агресію рф буде посилено - Байден

росія вторгненням в Україну неабияк розсердила НАТО.

Джо Байден, президент США оголосив про суттєве посилення американської присутності у Європі в з’язку з російською загрозою.

 

Як інформує УМ, про це 29 червня глава США заявив під час зустрічі з генсеком Альянсу Єнсом Столтенбергом на полях саміту НАТО в Мадриді.

 

"Сьогодні я оголошую, що США зміцнюють наші сили у Європі", - заявив Джо Байден, додавши, що НАТО буде посилено в усіх напрямках у всіх сферах - на суші, в повітрі та на морі.

 

Він повідомив, що США відправляють два додаткові есмінці на спільну американсько-іспанську базу Рота і таким чином кількість американських есмінців там зросте від 4 до 6.

 

У Польщі, за словами Байдена, Сполучені Штати утворять постійний штаб п’ятого армійського корпусу США, що допоможе посилити  сумісність військ США і НАТО по всьому східному фланзі Альянсу.

 

США також відправлять дві додаткові ескадрильї F-35 до Британії та посилять протиповітряну оборону у Німеччині та Італії.

 

У Румунії буде розміщуватись ротаційна бригада у розмірі до 3 тисяч бійців та 2 тисяч іншого персоналу.

 

Як очікується, лідери країн НАТО на саміті у Мадриді узгодять рішення про збільшення кількості військ високої готовності до понад 300 тисяч.

 

Як повідомляла УМ, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг на прес-конференції  напередодні саміту НАТО, який відбудеться 28-29 червня у Мадриді, заявив, що країни НАТО визнають Росію прямою загрозою колективній безпеці.