Артилеристи ЗСУ цілодобово нищать ворога з французьких САУ «CAESAR», відео

12:48, 25.06.2022
Артилеристи ЗСУ цілодобово нищать ворога з французьких САУ «CAESAR», відео

Самохідні артилерійські установки «CAESAR» вдень та вночі знищують російських окупантів. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Захисники України оцінили високу мобільність та маневреність французьких самохідних артилерійських установок «CAESAR» та результативно знищують ворога на сході України.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Генштаб ЗСУ в суботу.

 

«Самохідні артилерійські установки «CAESAR» вдень та вночі знищують російських окупантів на східному фронті України. Разом переможемо! Слава Україні!», - йдеться у повідомленні.

 

Генштаб також оприлюднив фото бойової роботи французьких САУ.

 

 

Тоді як в ОК «Схід» інформують, що головною перевагою САУ "CAESAR" є її висока мобільність та маневреність.

 

«Ми виграємо дуже багато часу на тому, щоб зайняти вогневу позиції, відстрілятись і швидко залишити. Ворог не встигає по нам відкрити вогонь. Від заняття позиції до першого пострілу - менше хвилини. І менше хвилини нам потрібно для того, щоб згорнутися і залишити вогневу», - розповів один з українських артилеристів.

 

За його словами, це зброя не просто нового покоління, це інший клас.

 

«Вона сама наводиться, сама досилає снаряди, сама орієнтується за напрямками», - додав воїн.

 

 

Цікаво, що днями російська пропаганда поширила фейк про те, що окупанти нібито захопили САУ "CAESAR" як трофей.

 

Утім, Генштаб Збройних сил Франції назвав фейком цю інформацію, яку спочатку поширив французький політик Режіс Кастельно, а потім - російський "Уралвагонзавод", який в коментарях попросив передати "подяку президенту Макрону".

 

"Ця інформація є неправдивою. Ми її категорично відкидаємо. Ми обговорили це з нашим українським партнером", - поінформували в Генштабі Франції.

 

В Управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ джерелом інформації про захоплення САУ названо маловідомого французького політика (ймовірно член Комуністичної партії Франції, опозиціонер до чинного президента цієї країни) Режіса де Кастельно.

 

"Це доказ того, що постачання Україні озброєння сильно б'є по нашому ворогу і він намагається посіяти серед французів недовіру до ЗСУ і створити враження, що посилати зброю в нашу країну марно" , - йдеться в повідомленні.

 

 

Раніше ЗСУ подякували народу та вищому військово-політичному керівництву Франції за допомогу і підтримку у боротьбі з російськими загарбниками.

 

"Ідеї свободи, рівності, братерства та сестринства, які були і є в осерді міцного кам’яного підмурів’я Французької Республіки, завжди були одними із наріжних каменів для українських воїнів та воїнок, які протягом століть виборювали незалежну, суверенну Україну", - заявили у Генштабі.

 

ЗСУ висловили вдячність народу Франції, президенту Емманюелю Макрону, прем'єр-міністру Елізабет Борн, парламенту Франції, міністру оборони Себастьєну Лекорню, начальнику Об‘єднаного штабу Збройних сил Французької Республіки генералу армії Тьєрі Бюркару, міністру закордонних та європейських справ Франції Катрін Колонні.

 

Зазначається, що українські воїни-артилеристи добре освоїли французькі САУ на колісному шасі CAESAR й ефективно нищать ворога.

 

 

CAESAR - це самохідна артилерійська установка нового покоління, дає можливість уражати противника на віддаленні 20 км і більше від лінії фронту з високою точністю.

 

Як повідомляла «УМ», український ведучий, громадський діяч і волонтер Сергій Притула до сліз вражений тим, що українці лише за три дні перерахували на його Фонд 600 мільйонів гривень, яких достатньо, щоб придбати для ЗСУ чотири (!) ударних безпілотників «Байрактар».