Франція і Словенія передадуть ЗСУ артилерію і танки

20:50, 22.04.2022
Франція і Словенія передадуть ЗСУ артилерію і танки

Зброя від Франціі: самохідна артилерійська установка Caesar

Париж передасть в Україну партію протитанкових ракет Milan і самохідні артилерійські установки Caesar.
 
Як інформує Україна молода, про це сказав президент Франції Еммануель Макрон інтерв'ю Ouest-France.
 
«Ми передаємо серйозну техніку, таку як протитанкові ракетні комплекси «Мілан» та самохідні гаубиці «Цезар»,- розповів він. 
 
Гаубиці "Цезар" 155-міліметрового калібру, зокрема, здатні вражати цілі на відстані у понад 40 кілометрів.
 
Французький лідер вважає, що країна має продовжувати надавати підтримку Україні, втім зауважив, що слід стежити за тим, щоб «не перетнути червону лінію та не стати учасницею конфлікту».
 
Постачання зброї підтвердила у Twitter і міністерка оборони Франції Флоренс Парлі. Париж також надасть Києву тисячі снарядів.
 
З початку повномасштабної російської війни в Україні, низка західних держав надіслала Києву військову допомогу. Втім деякі європейські країни, серед яких Німеччина, зволікають від прямих постачань важкого озброєння в Україну через ризики подальшої ескалації війни.
За словами канцлера ФРН Олафа Шольца «можливості Бундесверу щодо постачання подальшої зброї зі свого арсеналу  значною мірою вичерпані». 
 
Натомість, уряду ФРН вдалося досягти домовленостей з іншими країнами Європи, в рамках яких вони нададуть Україні свою зброю радянського зразка, а Берлін в обмін передасть своє сучасне озброєння.
 
Так в рамках такої домовленості Словенія передасть Україні 54 танки радянського зразка Т-72, повідомлялося напередодні. 

Це головний танк армії Югославії 1980-х років.

Натомість Словенія отримає від Німеччини бойові машини піхоти Marder та колісну бронемашину Fuchs.
 
Як повідомляла УМ, Франція активно виступає за  нафтове ембарго Євросоюзу проти Росії. Крім того, керівництво країни переконуватиме інші держави  підтримати цей крок.