Італія продовжить надавати допомогу Україні попри коаліційний скандал

14:20, 22.06.2022
Італія продовжить надавати допомогу Україні попри коаліційний скандал

Італія готова і надалі допомагати Україні зброєю

Італія і надалі надаватиме допомогу Україні у війні з російськими агресорами, попри заклики керівництва однієї з коаліційних партій – «Руху 5 Зірок» – припинити надавати Києву зброю. Сенат Італії у вівторок більшістю голосів схвалив резолюцію продовжити допомогу Україні.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє на Corriere della Sera.
 
За резолюцію, запропоновану парламентською більшістю, проголосували 219 сенаторів, 20 були проти, а ще 22 – утрималися. Чотири альтернативні проєкти резолюцій Сенат Італії відхилив.
 
У документі сенатори закликали уряд Італії вимагати від Росії негайного припинення бойових дій в Україні та виведення з її території всіх військових підрозділів, а також брати участь в ініціативах з деескалації та зміцнювати дипломатичні зусилля для пошуку мирного врегулювання.
 
Одним із ініціаторів дискусій щодо допомоги Україні став лідер «Руху 5 Зірок», колишній прем’єр Італії Джузеппе Конте. Він відкрито закликав припинити надавати Києву зброю. Ці заклики призвели до обговорень у межах урядової коаліції, очолюваної колишнім главою Європейського центрального банку Маріо Драгі. Водночас підкреслювалося, що італійський уряд має єдину позицію щодо підтримки України.
 
Італія, як і багато країн ЄС, надає зброю Україні, щоб допомогти їй у боротьбі з російською агресією, однак у партії Ді Майо частина не підтримувала військову допомогу Україні.
 
Як повідомляла УМ, Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо звинуватив свою партію «Рух 5 зірок», яка є учасницею коаліційного уряду Драгі, в саботажі допомоги Україні.
 
Він наголосив, що італійський уряд має захищати цінності демократії та свободи, і додав, що хоча всі прагнуть миру, президент рф володимир путін веде війну.