Джонсон знову таємно приїхав до Києва

18:34, 17.06.2022
Джонсон знову таємно приїхав до Києва

Борис Джонсон знову приїхав до Києва і зустрівся із Зеленським

Сьогодні до Києва знову прибув прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. Наразі проходить його зустріч з президентом України Володимиром Зеленським. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив журналіст видання Times Стівен Суінфорд. 
 
Джонсон прибув в Україну вранці, через візит до Києва він пропустив конференцію NRG.
 
Як і попередній його приїзд, цей стався без попереднього анонсу. 
 
Інформацію про візит Джонсона підтвердив український президент Володимир Зеленський.
 
Багато днів цієї війни довели: підтримка України з боку Великої Британії тверда й рішуча. Радий знову бачити в Києві великого друга нашої країни Бориса Джонсон", – написав він.
 
Президент підкреслив, що Україна та Британія мають спільний погляд на те, як рухатися до перемоги України. 
 
Керівник ОП Андрій Єрмак повідомив, що сторони обговорили необхідність постачання важкої зброї та систем ППО, економічну підтримку України, посилення санкційного тиску на росію. 
 
Також ішлося про гарантії безпеки для України та необхідність компенсації росією завданих збитків нашій державі. 
 
Нагадаємо, що 9 квітня Джонсон вперше після початку повномасштабного вторгнення росії відвідав Київ. Тоді він анонсував передачу Україні 120 одиниць бронетехніки та нових протикорабельних ракетних систем. 
 
Після цього британський прем'єр виступив у Верховній Раді України – анонсував надання Україні зброї та засобів захисту на 3 млрд фунтів. Ідеться зокрема про постачання в Україну панцирних машин для евакуації та протикорабельних ракет Brimstone. 
 
Як повідомляла УМ, Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон неочікувано прибув до Києва в суботу і одразу почав перемовини із Президентом Володимиром Зеленським на Банковій.