Під Ізюмом бійці ЗСУ звільнили два села

17:27, 15.06.2022
Під Ізюмом бійці ЗСУ звільнили два села

Завдяки вдало проведеним контрнаступам, ЗСУ звільнили два села поблизу Ізюму

Українські військові звільнили села Співаківка та Заводи, розташовані по обидва боки річки Сіверський Донець. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив депутат Ізюмської міськради Максим Стрельник в ефірі «Еспресо».
 
Рашисти намагаються просуватися у бік Слов’янська, Барвінкового з метою оточення наших військ у зоні ООС, однак українські захисники продовжують вдалі контратаки, навіть попри велике скупчення ворожих військ.
 
«На Ізюмському напрямку тривають запеклі бої. Російські окупанти також намагаються просуватися у бік міста Слов’янська, Барвінкового з метою оточення наших військ у зоні Операції Об'єднаних сил. Однак ЗСУ і сили ТРО тримають оборону і завдають контрударів противнику по флангах, – розповів він. – Сподіваємося, нашим військовим вдасться закріпитися на звільнених рубежах, і вони зможуть продовжити свій контрнаступ, результатом якого стане звільнення Ізюма».
 
Депутат міськради заявив, що на Ізюмському напрямку сконцентровано дуже багато російських військ, проте вони деморалізовані. А українські військові мотивовані і готові до подальшого наступу.
 
«Це близько 20-25 батальйонно-тактичних груп (мінімум 12-15 тис. солдат ЗС РФ), що становлять серйозну загрозу для нашої армії. Проте все ж таки в Ізюмі противник деморалізований, але наше військо повністю мотивоване, щоб продовжити свій контрнаступ», — розповів Стрельник.
 
Нагадаємо, станом на ранок 15 червня на Харківському напрямку підрозділи противника за підтримки вертольотів армійської авіації намагалися не допустити подальшого просування наших військ до державного кордону.
 
Ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Перемога, Руська Лозова, Стара Гнилиця, Байрак, Верхній Салтів та Замулівка. Завдав авіаудару неподалік Мосьпанового. Тривають бої в районі населеного пункту Рубіжне. 
 
Як повідомляла УМ, Збройні сили України проводять контрнаступи у Херсонській області одразу на трьох напрямках – Киселівка, Солдатське та Олександрівка. Українським  військовим вдалося відбити та взяти під повний свій контроль селище Таврійське.