На Херсонщині ЗСУ ведуть контрнаступ на трьох напрямках і звільнили Таврійське

17:10, 11.06.2022
На Херсонщині ЗСУ ведуть контрнаступ на трьох напрямках і звільнили Таврійське

Українські захисники ідуть у контрнаступ відвойовувати окуповані рашистами наші землі

Збройні сили України проводять контрнаступи у Херсонській області одразу на трьох напрямках – Киселівка, Солдатське та Олександрівка.
 
Укранським військовим вдалося відбити та взяти під повний свій контроль селище Таврійське.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомили в Херсонській міській раді.
 
«Українські війська ведуть контрнаступ на напрямках Киселівка, Солдатське та Олександрівка Херсонської області. Під контролем України повністю перебуває селище Таврійське»,– йдеться в короткому повідомленні.
 
Як відомо, 10 червня українська авіація вдарила по опорному пункту, понтонній переправі та складах противника у п’ятьох різних населених пунктах Херсонщини. 
 
За результатами авіаударів та виконання ракетно-артилерійськими підрозділами вогневих завдань знищено 33 окупанти, реактивну систему залпового вогню «Град»,  кілька одиниць броньованої техніки, 3 склади боєприпасів та 2 пально-мастильних матеріалів.
 
Також керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках, генерал армії Микола Маломуж заявив, що в міру надходження західної зброї ЗСУ зможуть просуватися ще активніше і вести не тактичний, а стратегічний наступ, в тому числі і в Херсонський і Запорізькій областях.
 
Як повідомляла УМ, українські  військові здійснили вдалу контратаку на Херсонщині, в процесі якої звільнили населений пункт Благодатне, що розташоване за 15 км від Херсона.