Дружини захисників «Азовсталі» закликали світові ЗМІ показати умови утримання героїв у полоні

17:03, 15.06.2022
Дружини захисників «Азовсталі» закликали світові ЗМІ показати умови утримання героїв у полоні

З деякими захисниками «Азовсталі» немає зв’язку з моменту їх вивезення

Асоціація родин захисників «Азовсталі» звернулася до міжнародних журналістів із закликом  відвідати колонію, де перебувають полонені українські захисники та показати справжні умови їх утримання.
 
Як інформує Україна молода, про це стало відомо із  відеозвернення, яке записали рідні захисників України до представників ЗМІ та до співробітників Червоного Хреста.
 
Повідомляється, що Асоціація родин захисників «Азовсталі» звернулася до представників міжнародних ЗМІ із закликом відвідати колонію в Оленівці на окупованій території, та створити сюжети про наявні умови перебування та стан захисників Маріуполя, які там знаходяться.
 
Кохані та родичі оборонців «Азовсталі» закликали журналістів показати світові правду щодо реальності, в якій зараз перебувають їхні рідні, адже багато з них навіть не чули їхнього голосу з того самого моменту, як бійці залишили “Азовсталь”.
 
«Ми не маємо забувати героїв «Азовсталі»! Світ має знати правду та бачити те, що було обіцяно», – наголосили рідні українських героїв.
 
Як повідомляла УМ  14 червня Україна повернула тіла ще 64 загиблих захисників Азовсталі у Маріуполі в рамках обміну тілами загиблих військовослужбовців у Запорізькій області.
 
Відомо, що 9 червня до Києва привезли тіла ще 58 захисників “Азовсталі” – четверо із них, імовірно, служили в “Азові”. 
 
А 7 червня до Києва привезли 160 тіл загиблих українських військовослужбовців із маріупольського заводу “Азовсталь”. Третина з них — з полку “Азов”.
 
Як відомо, захисники “Азовсталі” в Маріуполі перед виходом з заводу не складали зброю перед росіянами, а здали її командиру, який у відповідь тиснув усім руки й дякував за службу.
 
Крім того, рідні захисників “Азовсталі” закликали українців не забувати про подвиг бійців і оголосили про створення Ради дружин і матерів військових.
 
А тим часом Росія готує фейковий суд над бійцями з полку “Азов”. У ролі свідків і жертв можуть виступати українці, яких насильно вивезли до РФ.
 
До слова, український захисник, який від початку повномасштабної війни в Україні перебував на захисті Маріуполя та “Азовсталі”, опублікував прощальні світлини зруйнованого росіянами заводу.
 
Ба більше, боєць Збройних сил України, який у складі полку “Азов” майже три місяці обороняв завод “Азовсталь” в оточеному окупаційними військами Російської Федерації Маріуполі, отримав спеціальну нагороду польської премії Grand Press Photo 2022.