Лідер КНР пропонує путіну допомогу у переговорах з Україною

16:45, 15.06.2022
Лідер КНР пропонує путіну  допомогу у переговорах з Україною

Китай стримує нейтральну позицію щодо війни в Україні, однак пропонує допомогу в переговорах з українською стороною

Президент Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін 15 червня провів телефонну розмову з президентом рф путіним, головною темою якої стала війна в Україні.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє National Post, 
 
Лідер Китаю традиційно нейтрально висловлювався про війну, при цьому «закликав до вирішенням проблеми шляхом переговорів». Сі Цзіньпін вказав путіну, що всі сторони повинні працювати над врегулюванням ситуації в Україні «відповідальною мірою», а також заявив, що Китай готовий допомогти вирішити проблему.
 
«Кожна із зацікавлених сторін має займати відповідальну позицію, сприяючи правильному врегулюванню кризи в Україні. Китай готовий продовжити свою конструктивну роль», – цитує видання главу Китаю.
 
Нагадаємо, раніше глава МЗС Китаю Ван І в ході переговорів у форматі відеоконференції зі своєю німецькою колегою Анналеною Бербок висловився на підтримку створення «зеленого коридору» для експорту зернових з України. Він також закликав припинити вогонь.
 
Нагадаємо, у другій половині травня Україна припинила переговорний процес із державою-агресором. Після стамбульського комюніке якогось суттєвого просування вперед немає.
 
Водночас президент України Володимир Зеленський не виключає можливості проведення тристоронніх переговорів із президентами РФ і Туреччини. У середині червня Ердоган анонсував нові переговори із Зеленським і путіним – вони стосуватимуться зерна.
 
Як повідомляла УМ, Офіс президента України вважає важливим залучення Китаю до переговорів із представниками росії, оскільки він може вплинути на Російську Федерацію і допомогти зупинити війну.