На Херсонщині ЗСУ пішли у контрнаступ і звільнили село від окупантів

17:20, 08.06.2022
На Херсонщині ЗСУ пішли у контрнаступ і звільнили село від окупантів

Українські військові наближаються до Херсону, звільнене село всього за 15 км

Українські військові здійснили вдалу контратаку на Херсонщині, в процесі якої звільнили населений пункт Благодатне, що розташоване за 15 км від Херсона. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє військовий кореспондент Роман Бочкала у своєму Telegram-каналі у середу, 8 червня.
 
«У Херсонській області, у процесі контрнаступу, ЗСУ звільнили населений пункт Благодатне. До міста Херсона всього 15 км. Слава Україні! Слава ЗСУ!»- написав журналіст.
 
Додаткових подробиць Бочкала не повідомив.
 
 
У Херсонській області станом на 8 червня ситуація критична. Внаслідок бойових дій пошкоджено дуже багато будинків та інфраструктури, також є загиблі та тяжко поранені серед мирного населення.
 
Стабільно важка ситуація у Калинівській, Великоолександрівській, Високопільській, Нововоронцовській ТГ, там йдуть бойові дії, люди практично весь час сидять у підвалах та погребах.
Виїхати та в’їхати з окупованої області практично неможливо, лише через Крим.
 
Нагадаємо, що корабельне угруповання Чорноморського флоту рф відкинуто від українських берегів на відстань понад сотню кілометрів. 
 
Як повідомляла УМ, на Півдні українські військові  провели успішний контрнаступ. Поблизу кордону Херсонської й Миколаївської областей рашисти зазнали суттєвих втрат і змушені перейти до оборони.