Байден відреагував на зростання цін у США через агресію путіна

11:01, 11.06.2022
Байден відреагував на зростання цін у США через агресію путіна

Байден хоче провести реформу оподаткування найбагатших американців і великих корпорацій. (facebook.com/POTUS)

Президент США Джо Байден пропонує заходи з реагування на шалене зростання цін в країні через неспровоковане вторгнення росії в Україну.

 

Господар Білого дому закликає Конгрес прийняти закон, який допоможе американцям протистояти підвищенню цін.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у заяві Байдена, яка оприлюднена Білим домом у ніч на суботу.

 

«Підвищення цін через дії путіна стало потужним ударом у травні як для нашої країни, так для всього світу: високі ціни на бензин, на енергоносії та продукти харчування склали близько половини місячного зростання цін.

 

Коли ми продовжуємо наші зусилля, спрямовані на захист свободи в Україні, ми повинні робити більше — і швидко — щоб знизити ціни тут, у Сполучених Штатах», - сказав американський президент.

 

За словами Байдена, «моя адміністрація продовжуватиме робити все можливе, щоб знизити ціни для американського народу». І додав: «Конгрес також повинен невідкладно діяти».

 

Президент США назвав боротьбу з інфляцією "головним економічним пріоритетом".

 

І закликав членів Конгресу терміново провести необхідні процедури для створення реформи оподаткування найбагатших американців і великих корпорацій.

 

«Нам усім потрібно попрацювати, щоб знизити інфляцію», – констатував господар Білого дому.

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно Байден наголосив, що Україна, яка протистоїть російській збройній агресії, сама визначатиме шляхи досягнення миру на своїй території, а Сполучені Штати допоможуть їй у цьому.