Україна сама визначить шляхи досягнення миру – Байден

05:45, 04.06.2022
Україна сама визначить шляхи досягнення миру – Байден

Байден запевняє що Сполучені Штати продовжать надавати підтримку українцям, щоб вони могли захистити себе. (Фото: CNN)

Президент США Джо Байден наголошує, що Україна, яка протистоїть російській збройній агресії, сама визначатиме шляхи досягнення миру на своїй території, а Сполучені Штати допоможуть їй у цьому.

 

Як інформує Україна молода, про це Байден заявив під час перебування в штаті Делавер, передає CNN.

 

Журналісти запитали американського президента, чи варто українській владі погодитися на територіальні поступки заради миру.

 

«Від самого початку я говорив – і не всі зі мною погоджувалися – нічого про Україну без України. Це їхня територія. Я не збираюся говорити їм, що вони повинні, а чого не повинні робити», – зауважив Байден у відповідь на запитання, чи мають українці поступитися частиною своєї території для встановлення миру.

 

Господар Білого дому додав, що в певний момент виникне необхідність «мирного врегулювання» між двома країнами шляхом переговорів. Однак, за його словами, він не знає, що це може тягти за собою.

 

Президент США також заявив, що Сполучені Штати продовжать надавати підтримку українцям, щоб вони могли захистити себе.

 

Наразі його адміністрація зосереджена на тому, аби надати Україні належні засоби для свого захисту.

 

Як повідомляла «УМ», раніше Байден опублікував колонку в New York Times, де пояснив, що влада США буде робити для завершення війни.

 

Зокрема, він пояснив, що американський уряд буде надавати Україні відповідне озброєння для оборони, зокрема ракетні комплекси і боєприпаси до них, але не буде ані затягувати війну, ані тиснути на українську владу щодо поступок.