На Луганщині рашисти проводили штурмові атаки й обстрілювали Миколаївщину – зведення ОВА

09:35, 10.06.2022
На Луганщині рашисти проводили штурмові атаки й обстрілювали Миколаївщину – зведення ОВА

Окупанти нищать все на своєму шляху.

Російські окупанти намагалися вести на Луганщині штурмові дії у напрямку Ниркового та Миколаївки, але відійшов із втратами. Українські захисники, також відбили ворожий штурм на північно-західній околиці Тошківки.

 

Як інформує УМ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 10 червня.

 

На Луганщині зафіксовані руйнування 15 будинків в Оріховому, шести – у Врубівці, чотирьох – у Лисичанську, ще чотирьох – у Гірському. Серйозних руйнувань зазнало селище Синецький на околиці Сєвєродонецька. Загиблих і поранених серед цивільних немає.

 

У Донецькій області російські війська обстрілювали із стрілецької зброї, танків, артилерії, мінометів, авіації, РСЗВ "Град" Бахмут, Нью-Йорк, села Калинове, Первомайське, Хромове, Микільське. Загинули троє людей. Пошкоджено 17 об’єктів, серед яких чотири приватні і два багатоквартирні будинки, фермерське господарство, профілакторій, промислове підприємство, залізничні колії та приміщення залізничної станції "Фенольна". По області немає газу, частково — води та електрики. Людям, які залишаються, рекомендовано евакуюватися. Курсує евакуаційний потяг Покровськ - Дніпро.

 

У Дніпропетровській області вночі ворог обстріляв три громади, що межують з Херсонщиною. Є руйнування. Осколками поранена одна людина. Зранку росіяни здійснили ракетний удар по Дніпровському району. Попередньо, постраждалих немає. Детальна інформація з’ясовується.

 

У Харкові ніч минула з обстрілами і постійними тривогами. Ударів із РСЗВ зазнав Шевченківський район міста. За попередніми даними, постраждалих немає. У Харківській області за добу двоє людей загинули, 15 були поранені.

 

У Миколаївській області тривали обстріли Березнегуватської громади. Інформація про постраждалих і руйнування уточнюється. Вдень та вночі росіяни обстрілювали Широківську громаду, переважно за межами населених пунктів. За попередньою інформацією, постраждалих і пошкоджень немає. Вночі обстрілу зазнала Інгульська громада. Потерпілих і пошкоджень немає. Обстріли були переважно за межами населених пунктів.

 

У Херсонській області гучні вибухи лунали упродовж учорашнього дня, бойові дії тривають на кордонах областей. Населені пункти Бериславського району перебувають у критичному стані, загарбники мають намір повернути втрачені позиції. Понад тиждень область залишається без мобільного та інтернет-зв’язку. У тимчасово захоплених росіянами населених пунктах багато замінованих полів, доріг, мостів. Також російські військові споруджують додаткові лінії оборони та мінують територію.

 

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Вінницькій, Одеській, Запорізькій, Тернопільській, Хмельницькій, Кіровоградській, Черкаській, Чернігівській, Сумській, Полтавській, Київській та Житомирській областях.

 

Як повідомляла УМ, українські захисники у Запорізькій області звільнили ще невелику частину нашої території від окупантів, таким чином посунувши  лінію фронту.