На Запоріжжі ЗСУ посунули лінію фронту

17:45, 09.06.2022
На Запоріжжі ЗСУ посунули лінію фронту

Українські вояки посунули ворога на кілька кілометрів далі у Запорізькій області і змінили лінію фронту

Українські захисники у Запорізькій області звільнили ще невелику частину нашої території від окупантів, таким чином посунувши  лінію фронту. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив глава Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух в ефірі українського телеканалу ICTV. 
 
Глава Запорізької ОВА не уточнив, про яку саме територію йдеться. Проте деякі позиції бійці Національної гвардії Росії залишили самі, оскільки вони перейшли на Херсонський напрямок. Натомість до Запорізької області російське командування перекинуло бойовиків так званої ДНР.
 
В Україні триває війна, частина територій зазнає щоденних обстрілів. Старух наголосив, що у ворога зараз триває ротація, за останній місяць доставили приблизно 80 старих танків.
 
«Ніхто не розуміє, де вони будуть використані, частину задіяли у створенні оборони. Після перегрупування можуть загостритися бойові дії»,– попередив глава Запорізької ОВА.
 
Він звернув увагу на те, що люди передчасно почали розслаблятися та ігнорувати повітряні тривоги, проте небезпека не минула. Обласна влада продовжує евакуацію дітей та літніх людей зі спеціалізованих закладів у безпечніші області. Попри коливання інтенсивності бойових дій та ротацію ворожих військ, Запорізька область продовжує укріплювати оборону.
 
Як повідомляла УМ, російські війська неочікувано відходять із Мелітопольського та частини Василівського району Запорізької області в бік Херсона на півдні. Ймовірно переміщення окупантів у приазовських степах відбувається через ротацію.