На Зміїному ворог зміцнює бойові позиції

15:42, 08.06.2022
На Зміїному ворог зміцнює бойові позиції

Рашисти вивели до острова Зміїний великі десантні кораблі та вишукують варіанти висадки десанту в Одесі

Російські окупанти зміцнюють бойові позиції на тимчасово захопленому острові Зміїний та вигадуть способи як висадити десант на узбережжя Одещини.
 
Як інформує Україна молода, про це під час брифінгу розповіла керівник об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.
 
«Корабельне угруповання РФ наразі не проявляє активності: намагається тримати дистанцію від узбережжя, пам’ятаючи про можливість вогневого ураження підрозділами ЗСУ, як це було з крейсером “Москва”. Тим не менше розміщують озброєння і намагаються зміцнити свої позиції на острові Зміїний»,– зазначила Гуменюк.
 
За її словами, ворог на острові вже встановив декілька систем протиповітряної оборони, щоб убезпечити свій корабельний склад від атак з берега.

Крім того, росіяни вивели до острова великі десантні кораблі. Хоча десантна операція, анонсована ще на початку повномасштабного вторгнення, досі не проведена, все ж декілька спроб висадки були, які були відбиті підрозділами ЗСУ.
 
Наразі бачимо, що ворог все ще вишукує варіанти для проведення на узбережжя Одещини або диверсійної операції, або десантної, відзначила речниця сил оборони півдня.
 
Гуменюк наголосила, що військовослужбовці ЗСУ впевнено обороняють північно-західне узбережжя Чорного моря, і закликала цивільних громадян не заважати силам оборони виконувати свою роботу.
 
Як відомо, російські військові розмістили на захопленому острові Зміїний модернізовані ракетні комплекси й станції радіоелектронної боротьби для вогневого прикриття ворожих ДРГ або масованих обстрілів узбережжя Одеської області.
 
Нагадаємо, в тимчасово окупованому Криму розміщено ракетні комплекси С-400 для зміцнення позицій російських військових на захопленому острові Зміїний.
 
Крім того, супутникові знімки острова Зміїний свідчать про те, що Росія розмістила на ньому до 15 одиниць техніки.
 
Як повідомляла УМ, російські  війська, за даними української розвідки, розгорнули на острові Зміїний зенітний ракетно-гарматний  комплекс «Панцир» та ЗРК «Тор-М2», які мають забезпечувати протиповітряну оборону рф ближнього радіуса дії. Не виключено, що у майбутньому на острові розмістять ракетні комплекси, які дозволятимуть обстрілювати території України.