Полонений окупант Руслан Романов їхав заробити грошей на війні з Україною

14:39, 08.06.2022
Полонений окупант Руслан Романов їхав заробити грошей на війні з Україною

На фото: полонений Руслан Романов, який підписав контракт, щоб підзаробити грошей

36-річний молодший сержант Руслан Романов через скрутне фінансове положення підписав контракт із Збройними силами рф. Чоловіку пообіцяли платити 53 долари на день.
 
Коли зрозумів, що потрапив на війну, із своїм товаришем вирішили пробиратися назад в Росію. Двоє російських військових, які незаконно потрапили у Харківську область, просили населення підвезти їх до Бєлгорода та дорогою в районі села Перемога потрапили в полон.
 
Як інформує Україна молода, розмову з полоненим опублікував блогер та автор проєкту «Шукай своїх» Володимир Золкін у YouTube.
 
За словами Романова, у 2005-2007 роках він проходив строкову службу в російській армії. 6 квітня 2022 року він підписав контракт із ЗС РФ, а 8 квітня незаконно зайшов в Україну з боку Бєлгорода.
 
Романов сказав, що контракт на проходження служби він підписав "за сімейними обставинами".
 
«Сімейні труднощі виникли у мене, і я звільнився зі своєї роботи та пішов за контрактом. У військкоматі говорили, що я поїду в частину, нас відправлять на два тижні в поля, навчатимуть. У результаті 6 числа [квітня] я приїхав до частини, 6-го я підписав контракт. 7 числа [квітня] вранці нас розбудили і сказали: "Вас передислокують в Бєлгородську область»,— розповів він.
 
За словами Романова, раніше він працював машиністом залізнично-будівельної техніки, заробляв близько 40 тис. російських рублів. За участь у бойових діях йому пообіцяли 53 долари на день та три оклади — загалом це близько 200 тис. російських рублів.
 
 
 
 
У ніч на 8 квітня військовим РФ роздали автомати та по чотири магазини до них і відправили на територію України. Романов незаконно перебував та брав участь у бойових діях на території Харківської області.
 
У селі Перемога він разом із ще одним військовим РФ вирішили звернутися до місцевих жителів з проханням "підкинути до Бєлгорода". Дорогою до кордону автомобіль зупинили військові Збройних сил України та взяли окупантів у полон.
 
Як повідомляла УМ, російські військові, яких керівництво кинуло на війну з Україною, готові кинутися навтьоки, Ба більше, вони говорять про свій страх воювати та готують плани побігу.