Міносвіти планує навчання оффлайн з 1 вересня

17:48, 07.06.2022
Міносвіти планує навчання оффлайн з 1 вересня

Діти й студенти знову повернуться до очного навчання з 1 вересня

З 1 вересня школи та виші відкриють свої двері, й школярі та студенти повернуться на навчання до закладів освіти офлайн.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко в ефірі всеукраїнського телемарафону 7 червня.
 
Він закликав усіх дітей «готуватися до офлайн-процесу в українській освіті».
 
«Хочу повідомити батькам, учням, студентам: 1 вересня освітній процес в Україні буде відновлено в режимі офлайн, і всі діти, студенти, учні мають піти до шкіл, університетів, коледжів, закладів профтехосвіти»,– наголосив Вітренко.
 
За його словами, наразі Міністерство освіти і науки проводить аудит місць, які можна використовувати як бомбосховища для учнів у разі небезпеки. Також відомство розробить відповідні вимоги щодо укриттів та спеціалізованих шляхів евакуації до них.
 
«Буде проведена робота, що стосуватиметься як мінімум найпростіших укриттів у школах, їх матеріально технічного забезпечення, там є відповідні вимоги щодо наявності води, аптечок тощо.
 
У нас є в Україні школи з бомбосховищами. Окремо, якщо поряд зі школою є бомбосховища, мають бути розроблені і затверджені ДСНС спеціалізовані шляхи евакуації. Дана робота проводиться дуже активно»,– розповів заступник глави МОН.
 
Також Вітренко повідомив, що МОН проведе зустріч з представниками регіональних управлінь освіти щодо озвучених питань. 
 
Нагадаємо, заступник міністра освіти і науки розповів, що відомство готує зміни до навчальних програм з чотирьох шкільних предметів. 
 
Як повідомляла УМ, у навчальні програми з кількох предметів Міністерство освіти та науки України внесе зміни. У школах вчитимуть як вберегтися від мін та викинуть з програми «Війну і мир».