На Херсонщині окупанти утримують у заручниках 600 українців

14:59, 07.06.2022
На Херсонщині окупанти утримують у заручниках 600 українців

У рашистських катівнях перебуває шість сотень українців, яких утримують у нелюдських умовах— Таміла Ташева

Майже 600 журналістів та громадських активістів перебувають у заручниках в окупантів у Херсонській області
 
Як інформує Україна молода, про це повідомила постійна представниця президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева на брифінгу у вівторок. 
 
«За нашою інформацією, на території Херсонської області близько 600 осіб, які фактично є заручниками та перебувають у спеціально обладнаних підвальних приміщеннях, фактично катівнях… У Херсоні, у цих підвалах, перебувають, за нашою інформацією, близько 300 людей, решта – на території Херсонської області. Варто зазначити, що справді це здебільшого журналісти та активісти»,– сказала вона.
 
Водночас Ташева уточнила, що йдеться саме про тих громадських активістів, які організовували проукраїнські мітинги на території Херсона та області й відповідали за комунікацію з великими групами людей.
 
«За нашою інформацією, їх тримають у нелюдських умовах, застосовують до них тортури. Свідки повідомляють про крики, які чули, проходячи повз місця, де відбуваються такі незаконні заходи щодо наших громадян»,– наголосила постпред.
 
Крім того, за її словами, частину людей вивозять із території Херсонської області до Криму.
 
«Це і Сімферопольське СІЗО та Севастополь. Там є як цивільні заручники, так і, за нашою інформацією, є й військовополонені. Або частину людей, які виїжджали з Маріуполя, під час фільтраційних заходів на адмінмежі з Кримом також затримували й відвозили до Сімферопольського СІЗО»,– пояснила Ташева.
 
Як повідомляла УМ, російські  війська евакуювавши із укритів меткомбінату «Азовсталь» в заблокованому Маріуполі 373 людини, згодом вивезли їх у фільтраційний табір в село Безіменне.
 
Читайте також:  «фільтраційні табори» для українців рашисти облаштовують  не лише на окупованих територіях, а й на території росії, поблизу кордону з Естонією. Щонайменше відомо про один такий «табір» та трьох людей, які пройшли тортури на кордоні.