У фільтраційний табір окупанти «евакуювали» 373 людей з Маріуполя, фото

14:23, 07.05.2022
У фільтраційний табір окупанти «евакуювали» 373 людей з Маріуполя, фото

Допит під час "евакуації". (Фото: Телеграм Андрющенко Time)

Російські війська евакуювавши із укритів меткомбінату «Азовсталь» в заблокованому Маріуполі 373 людини, згодом вивезли їх у фільтраційний табір в село Безіменне.

 

Як інформує УМ, про це 7 травня в Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

 

«Маріуполь. Під прикриттям евакуації з «Азовсталі» росіяни не закінчують свої нелюдські справи. Тільки за вчора (6 травня – ред.) з Маріуполя було депортовано 373 людини, які знаходяться у фільтраційному таборі в Безіменному», - написав Андрющенко.

 

 

Він зазначив, що під час попередніх трьох днів, поки йшов ворожий штурм Азовсталі, процес депортації фактично було призупинено.

 

За словами радника мера, найогиднішим є той факт, що під прикриттям «журналістів» евакуйованих людей безсоромно допитують прямо в автобусах по дорозі від Азовсталі до села Безіменне.

 

«Росіяни відверто незадоволені результатом (допитувань), оскільки ніхто з блокадників Азовсталі навіть не натякає на «звірства полку «Азов» - «нас тримали в заручниках» - глобальний провал пропаганди. Але сам факт допиту, бо інакше це не назвати, – це просто ще одне порушення в скарбничку воєнних злочинів росії», - наголосив Андрющенко.

 

Він додав, що «найгірше, що ми вимушені миритись з цим заради рятування всіх, хто залишається в заручниках в Маріуполі».

 

Нагадаємо, що в п’ятницю, 6 травня, під час режиму припинення вогню на території меткомбінату «Азовсталь» російські загарбники застосували ПТРК та підбили автомобіль, який рухався до цивільних. У результаті обстрілу один боєць загинув та шестеро були поранені. Цього ж дня операція з евакуації людей продовжилася.

 

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу.

 

У заблокованому місті залишаються близько 100 тисяч мирних жителів. Загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і силоміць вивозять до росії та ОРДЛО. Відповідно до списків, які вже верифікували, із Маріуполя російські загарбники депортували в рф або так звану днр майже 40 тисяч людей.

 

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», Нацгвардії, українська морська піхота, мотострілки.

 

Як повідомляла УМ, раніше кинуті на Маріуполь основні сили військ росіян, наразі, відведені на північ від міста, яке продовжує зазнавати постійних авіаційних і артилерійських ударів.