Франція вимагає дати чітку відповідь щодо загибелі свого журналіста на Луганщині

13:32, 31.05.2022
Франція вимагає дати чітку відповідь щодо загибелі свого журналіста на Луганщині

Французький журналіст Фредерік Лекрерк Імхофф загинув від рук російських агресорів (Фото з відкритих джерел)

Міністр закордонних справ Катрін Колонна вимагає провести прозоре розслідування загибелі журналіста французького BFMTV Фредеріка Леклерка Імхоффа в Луганській області. 
 
Про це  йдеться у заяві міністерки, яка в день загибелі журналіста перебувала з візитом у Києві.
 
Як інформує Україна молода, про це пише France Diplomatie.
 
«Смерть Фредеріка Леклерка Імхоффа, журналіста BFM, убитого сьогодні під час висвітлення операції з евакуації українців під Сєвєродонецьком, глибоко шокує. Я засуджую її та висловлюю наші співчуття родині та колегам»,- заявила Колонна.
 
Вона наголосила, що Франція вимагає якнайшвидше розпочати прозоре розслідування, щоб пролити світло на обставини цієї трагедії.
 
За її словами, Франція підтверджує свою постійну і рішучу відданість свободі преси у всьому світі та захисту журналістів і всіх тих, чиє висловлювання сприяє вільній інформації та публічним дискусіям.
 
Як повідомляла УМ, на Луганщині під Сєвєродонецьком російські загарбники розстріляли евакуаційне авто, яке їхало забирати людей. Внаслідок обстрілів загинув французький журналіст Фредерік Леклерк Імхофф. 
 
Журналіст працював над матеріалом щодо евакуації українців. Незабаром інформацію підтвердив президент Франції Еммануель Макрон.