У Європолі побоюються потрапляння зброї до злочинців після війни в Україні

13:04, 29.05.2022
У Європолі побоюються потрапляння  зброї до злочинців після війни в Україні

Чого чого, а зброї в Україні на руках у населяння - чимало.

Озброєння, яке нині постачається Україні з ЄС у вигляді військової допомоги для протистояння російській збройній агресії, згодом може потрапити до рук злочинців – переживають у Європолі.

 

Як інформує УМ, про це повідомила DW.

 

"Колись війна скінчиться. Ми хочемо уникнути ситуації, яка була 30 років тому з війною на Балканах. Зброя, що використовувалася у тій війні, й донині використовується кримінальними угрупованнями", - зауважила виконавча директорка Європолу Катрін де Боллє.

 

За її словами, Європол планує створити міжнародну робочу групу для розробки стратегії того, яким чином діяти у ситуації війни рф проти України.

 

Також де Боллє вказала на те, що Європолу відома прихована активність щодо в'їзду з території ЄС до України і у зворотному напрямку осіб, які відомі своїми терористичними та екстремістськими поглядами і готові до застосування насильства.

 

"Ситуація дуже динамічна і фрагментована, і ми отримуємо різні цифри від наших європейських партнерів. Особи, які виїжджають в Україну, є неоднорідною групою, члени якої різняться за досвідом та ідеологією", - наголосила де Боллє.

 

Вона також повідомила, що спостереження ведеться і за особами, які повернулися з України і "яким жорстокість воєнної дійсності стала не під силу".

 

Як повідомляла УМ, голова МЗС України Дмитро Кулеба звернувся до світових партнерів, аби ті надали зброю для України у максимально короткі терміни.