На Запоріжжі ЗСУ відкинули ворога і покращили своє положення

16:31, 27.05.2022
На Запоріжжі ЗСУ відкинули ворога і  покращили своє положення

Українські військові відтісняють ворожих солдатів із Запоріжжя

Українські військові відтіснили ворога на Запоріжжі та покращили своє тактичне положення.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомили на сторінці Сил оборони Запорізького краю в Facebook.
 
За словами полковника Руслана Ткачука, воїнам Збройних сил України вдалося відкинути сили окупантів та укріпитися на околицях села Новодарівка.
 
«Наші захисники покращили своє тактичне положення: відтіснивши ворога, зайняли позиції на околиці Новодарівки», – зазначив Ткачук.
 
Він також додав, що підрозділи Запорізької окремої бригади територіальної оборони ведуть успішні оборонні дії по всій довжині фронту, завдаючи втрат російським загарбникам. Зокрема, лише протягом минулої доби, 26 травня, Сили оборони ліквідували 26 бійців росармії та поранили понад 50 окупантів. 
 
Також ЗСУ розгромили щойнаменше 20 одиниць ворожої техніки та підбили російський багатоцільовий гелікоптер Мі-8.
 
«Завдяки умілим діям та майстерності наших воїнів було знищено: особового складу – 26 (ще 51 – поранено), РСЗВ «Град» – 2, танків – 2, бойових броньованих машин – 1, автомобільної техніки – 7. Також пошкоджено вертоліт Мі-8», – йдеться в повідомленні.
 
Нагадаємо, раніше українські військові розгромили російський блокпост на трасі Лисичанськ-Бахмут. За даними голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, на блокпосту перебувало приблизно 50 окупантів, частину з них було ліквідовано силами ЗСУ.
 
Як повідомляла УМ, російські загарбники прагнуть закріпитися на тимчасово окупованих територіях  Херсонської і Запорізької областей. Про це свідчать перегрупування російських військ, а також будівництво додаткової лінії оборони на півдні України.