На Запоріжжі та Херсонщині росіяни будують вже третю лінію оборони

09:51, 26.05.2022
На Запоріжжі та Херсонщині росіяни будують вже третю лінію оборони

Українці на півдні держави не змирилися з тимчасовою окупацією. (Фото ГУР Міноборони)

Російські загарбники прагнуть закріпитися на тимчасово окупованих територіях  Херсонської і Запорізької областей.

 

Про це свідчать перегрупування російських військ, а також будівництво додаткової лінії оборони на півдні України.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в ефірі "Крим.Реалії" в четвер вранці.

 

«В Херсонській області, на захопленій території Запорізькій області, ми бачимо посилення яке відбувається внаслідок переміщення військ з території Кримського півострова. А це йде транзитом з російської федерації. І відповідно ми бачимо, наскільки потужне розгортає зараз росія угруповання військ на окупованих територіях півдня України», - сказав український розвідник.

 

За його словами, до цього угруповання, окрім сухопутних військ, входять повітряний і морський компоненти.

 

Пан Скібіцький додав: «Ми бачимо, що з початку травня окупаційні війська почали укріплювати свою оборону. Готуються відповідні інженерні спорудження, будуються навіть не одна і не дві, а третя лінія оборони.

 

І це говорить про те, що окупація цих територій, а можна говорити про перспективу, що Російська Федерація хоче залишитися надовго. Саме ці військові аспекти, військові індикатори вказують на наміри Росії загарбати та утримувати ці території».

 

Як повідомляла «УМ», у Міноборони України прокоментували спрощену видачу паспортів рф на Херсонщині та Запоріжжі згідно з юридично нікчемним указом путіна.

 

«У нас частина території на сході та півдні тимчасово зайняті ворогом. Там він намагається встановити свій контроль, зокрема політичний. Встановити свою владу і провести так звані референдуми. Вони шукають різні шляхи, щоб ці території повністю взяти під контроль – не лише фізичний, а й адміністративний та політичний», – сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.