Джонсон підтримав відправку в Україну далекобійних РСЗВ

15:03, 27.05.2022
Джонсон підтримав відправку в Україну далекобійних РСЗВ

Борис Джонсон хоче надати Україні більш сучаснішу смертоноснішу зброю для боротьби з російськими загарбниками

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закликав світ посилити військову підтримку Україні та якнайшвидше доставити сучасне потужне озброєння, зокрема РСЗВ.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомили Sky News.
 
За словами Джонсона, нині світу слід сконцентрувати свою увагу на доставці Україні передового озброєння, зокрема реактивних систем залпового вогню, що дозволить країні захиститися від російської артилерії.
 
«Життєво необхідно, щоб ми продовжували підтримувати українців у військовій сфері,- наголосив він.
 
Підтримка відправки далекобійних пускових установок РСЗВ з боку Великої Британії є великим кроком у порівнянні з тим озброєнням, які політики публічно підтримували щодо надсилання до України.
 
«Реактивні системи залпового вогню дозволять їм захистити себе від цієї дуже жорстокої російської артилерії, і ось що світ має зробити»,- заявив Джонсон.
 
Минулого тижня президент Володимир Зеленський сказав, що очікує від онлайн-зустрічі міністрів оборони рішення про передачу Україні американських реактивних систем залпового вогню MLRS.
 
Сполучені Штати Америки мають надати Україні системи MLRS якнайшвидше, заявляв міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
 
М270 MLRS - це універсальні пускові установки.
 
19 травня Велика Британія повідомила про новий пакет військової допомоги Україні. Йдеться про далекобійну артилерію; ракети класу "берег - корабель"; безпілотники.
 
Джонсон під час візиту в Україну 9 квітня привіз Зеленському меседж: президент країни-агресорки РФ Володимир Путін - воєнний злочинець, його треба дотискати, а не домовлятися з ним.
 
Як повідомляла УМ, Борис Джонсон, прем’єр-міністр Великої Британії запропонував президенту України Володимиру Зеленському створити новий міжнародний альянс, який протистоятиме Росії та стане альтернативою ЄС.
 
Читайте також: Велика Британія офіційно повідомила, що для боротьби з ворогом надасть Україні далекобійну артилерію і протикорабельні ракети і безпілотники. Це буде додаткове озброєння поверх раніше оприлюдненої додаткової допомоги в розмірі 1,3 млрд фунтів.