Пес Фауст застрибнув у окоп і відтоді служить у Нацгвардії

14:13, 27.05.2022
Пес Фауст застрибнув у окоп і відтоді служить у Нацгвардії

На фото нацгвардієць Ігнат із своїм хвостатим другом Фаустом. (facebook.com/NGUmainpage)

Наприкінці березня на Київському напрямку, коли точилися бої,  боєць Національної гвардії України з позивним Ігнат знайшов німецьку вівчарку. Під час обстрілів переляканий пес застрибнув в окоп до військових  – і з того часу вони не розлучалися. 
 
Вівчарку назвали Фаустом – на честь німецького ручного протитанкового гранатомета Panzerfaust. Для воїнів пес став справжнім чотирилапим побратимом.
 
Як інформує Україна молода, про це розповідають у Національній гвардії на сторінці Фейсбуку. 
 
«Це було наприкінці березня, коли я разом зі своїми побратимами виконував бойові завдання по захисту Батьківщини на Київщині. До нас під час обстрілів стрибнув в окоп пес, він був дуже наляканий.
 
Після того песик постійно з нами, навіть коли я йду на позицію Фауст біля мене, чи коли пересуваємося на бронетехніці він також зверху з усіма»,– розповів Ігнат.
 
Зараз Фауст допомагає бійцям: тихенько сидить, спостерігає і одразу подає сигнал, коли бачить чужого.
 
 
Нагадаємо, на початку квітня у звільненій від російської окупації Бучі на Київщині знайшли перелякану хаскі, яку назвали на честь міста.
 
Патрульний Олександр Сидоренко взяв песика у свою сім'ю.
 
Загалом тварини допомагають усім – від поліціянтів до прикордонників.
 
Пошуком вибухівки, оглядом машин та обороною блокпостів займаються вівчарки Воїн і Торін, а також ротвейлер Габріелла.
 
Чотирилапа провідниця Ніколь "працює" в "Укрзалізниці", а пес Термінатор із різнокольоровими очима – допомагає прикордонникам.
 
Як повідомляла УМ, вівчарка  Найда стала новим «співробітником» групи пошукових, водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС у Черкаській області. Вона допомагає черкаським ДСНС-никам рятувати людей на воді.