Росія знову накопичує війська та техніку біля кордону з Чернігівщиною та Сумщиною

15:50, 25.05.2022
Росія знову накопичує війська та техніку біля кордону з Чернігівщиною та Сумщиною

Прикордонники помітили накопичення ворожих військ поблизу Сумщини та Чернігівщини

Російські загарбники знову нарощують свої війська та техніку біля кордону з північними областями України— Сумщиною та Чернігівщиною. Українські прикордонники готуються до імовірного ревторгнення російських військ на цих територіях. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє американське  видання Washington Post.
 
Зовсім нещодавно українські бійці дорогою ціною відбили ворога на територію росії, а зараз знову насторожено спостерігають, як їхні противники стягують війська та техніку до державного кордону.
 
«Кордон ніколи не буде колишнім», – зазначив 30-річний Сергій Хоменко, командир підрозділу, який патрулює кордон поблизу села, де він виріс.
 
Він підкреслив, що раніше тут був просто протитанковий рів, але зараз вся територія кордону буде замінована. Все для того, аби жоден ворог не зміг пройти державний кордон України і залишитись живим.
 
У іноземному виданні зазначили, що відтоді, як російські війська ганебно втекли додому з території України, минуло вже 7 тижнів. Люди потрохи повертаються в рідні домівки, комунальники очищають території від ворожої техніки, сапери знешкоджують ворожі боєприпаси, а ремонтники відновлюють дороги.
 
Водночас прикордонники зазначають, що все це відбувається зарано, оскільки щодня росіяни обстрілюють прикордонні населені пункти з власної території. 
 
За словами заступника начальника прикордонної служби області Олександра Вадовського, кожного дня у Чернігівську область потрапляє від двох до восьми снарядів. Він розповів, що його війська регулярно змушені вести вогонь у відповідь окупантам через кордон.
 
«У будь-якому випадку ми готуємося до можливого повторного вторгнення. Вони атакують наші позиції та міста. Росіяни не мають поняття про правила бою», - сказав заступник командувача прикордонних військ Чернігівської області Олександр Вадовський.
 
Така ж саме загрозлива ситуація наразі і у Сумській області, яку окупанти щодня обстрілюють з території РФ.
 
Як повідомляла УМ, ворог продовжує обстрілювати зі своїх територій  Сумщину та Чернігівщину