Робоча група НСЖУ реагуватиме на випадки колаборації журналістів

17:19, 29.04.2022
Робоча група НСЖУ реагуватиме на випадки колаборації журналістів

На жаль, і серед українських журналістів - є колаборанти. (Фото з відкритих джерел)

На позачерговому засіданні Секретаріату Національна спілка журналістів України ухвалила рішення про створення робочої групи для оперативного моніторингу і підготовки проєктів рішень щодо членів Спілки, які можуть бути причетними до співпраці з російсько-окупаційним режимом.

 

Як інформує УМ, про це йдеться у заяві, текст якої розміщено 29 квітня на офіційному порталі НСЖУ.

 

Як зазначається у повідомленні найбільшого професійного медіа-об'єднання України, до створення такої групи спонукали окремі прояви колабораціонізму серед членів Спілки.

 

Так, рішенням Секретаріату терміново було виключено з лав НСЖУ Геннадія Шелестенка, організатора видання Херсонський вісник new, за колабораціонізм та підтримку окупаційного режиму, які виявилися в публікації на ресурсах онлайн-видання.

 

Херсонський вісник new на своїй Facebook-сторінці публікує пости про так звану "нову Україну" без "українського нацизму".

 

До складу групи, зокрема, увійшли: Сергій Томіленко (голова робочої групи), Алла Малієнко (заступник голови), Ліна Кущ, Йосип Бурчо, Оксана Семенина, Ярослав Фейло, Зоя Шарикова, Людмила Долженко.

 

У тексті повідомлення наголошується, що робоча група НСЖУ реагуватиме на подібні прояви серед спілчан та прийматиме невідкладні рішення щодо припинення їх членства у лавах найбільшої медіаорганізації України.

 

Як повідомляла УМ, в Київській області в селі Залісся двоє мешканців під час окупації російською армією здійснювали розвідку та патрулювання для армії РФ, а також розстріляли двох мирних мешканцях Великлї Димерки за наказом російських військовослужбовців.