У Чорному морі маневрують російські кораблі у повній бойовій готовності

15:40, 22.05.2022
У Чорному морі маневрують російські кораблі у повній бойовій готовності

У акваторії Чорного моря перебувають шість російських десантних кораблі та два з крилатими ракетами

Рф вивела у Чорне море 6 великих десантних кораблів та 2 носії крилатих ракет, які готові випустити понад півтора десятка смертоносних снарядів, створюючи загрозу ударів по Одеській області.
 
Як інформує Україна молода, про це інформує у повідомленні у Facebook Оперативне командування «Південь».
 
За інформацією носії крилатих ракет в готовності до застосування понад 15 снарядів:

"Брязкаючи зброєю, вони утримують блокаду українських портів та цивільного судноплавства. Знахабнілі окупанти по відкритих каналах зв’язку та морської безпеки називають води навколо Зміїного своїм територіальним морем, попереджаючи іноземні судна про небезпеку наближення»,—йдеться в повідомленні.
 
Зазначимо, що 21 травня  колишній командувач Сил Оборони Естонії, депутат Європарламенту, генерал-лейтенант Ріго Террас закликав НАТО ввести кораблі в Чорне море для деблокади українських портів.
 
За його словами, введення кораблів НАТО в акваторію Чорного моря для розблокування морських портів України та забезпечення безпечного торговельного судноплавства стало б ефективним кроком, оскільки росія не посміє атакувати кораблі Північноатлантичного альянсу.
 
Нагадаємо, 20 травня, із застосуванням стратегічної авіації ворог наніс черговий ракетний удар крилатою ракетою повітряного базування по Одещині. Також в море виведено російські підводні човни з ракетами.
 
18 травня вороги обстрілювали Одеську область ракетами з акваторії Чорного моря. 
 
17 травня військові зафіксували ще два влучання крилатих ракет у вже понад два тижні непрацюючий міст через Дністровський лиман.
 
Як повідомляла УМ, російські окупанти  завдали ракетного удару по Білгород-Дністровському району Одеської області. Ракета, запущена ворогом із літака, зруйнувала базу відпочинку та пошкодила один автомобіль. Внаслідок обстрілу тяжких  поранень зазнала маленька дитина, також постраждали троє дорослих. На місці спалахнула пожежа.
 
Прокурори Білгород-Дністровської окружної прокуратури розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни через обстріли Одеської області 16 травня.