Російські окупанти кинули під Сєвєродонецьк «Термінатори» – британська розвідка

11:53, 22.05.2022
Російські окупанти кинули під Сєвєродонецьк «Термінатори» – британська розвідка

«Термінатор» - російська бойова машина підтримки танків призначена для дії у складі танкових формувань. (Фото: Вікіпедія)

Аби підтримати наступ під Сєвєродонецьком росія задіяла свою єдину групу, яка має на озброєнні бойові машини підтримки танків «Термінатор».

 

Як інформує УМ, про це 22 травня йдеться у щоденному огляді британської розвідки про війну, який публікує Міноборони Британії в Твіттері.

 

Присутність цієї групи під Сєвєродонецькому може свідчити про залучення там центральної групи військ, тому що тільки у них є ці машини. Зазначається, що раніше ця група зазнала значних втрат, намагаючись вийти до східних околиць Києва під час першої фази повномасштабної війни.

 

БМПТ "Термінатор" розробили спеціально для того, щоб прикривати танки, після досвіду афганської і чеченських війн.

 

"Сєвєродонецький напрямок залишається одним з найближчих тактичних пріоритетів для РФ. Проте із максимум десятьма "Термінаторами", які там задіяні, їхнє застосування навряд чи суттєво вплине на хід кампанії", - зазначає британська розвідка.

 

Додамо, що росія має проблеми через нестачу безпілотників - внаслідок втрати апаратів на полі бою та через західні санкції.

 

Як повідомляла УМ, в Південній бухті біля причалів в Севастополі стоять два підводні човни проєкту "Варшавянка", що становить третину діючих підводних човнів Чорноморського флоту. Усі інші в морі.