Янукович подав позов до ВРУ не в той суд – представниця парламенту

10:47, 06.12.2021
Янукович подав позов до ВРУ не в той суд – представниця парламенту

Януковичу явно не повезло з консультантами.

Колишній втікач-президент України Віктор Янукович подав позов до Верховної Ради, оскарживши ухвалу за 2014 рік, але не до того суду.

 

Як інформує УМ, про це повідомила представник Ради у Конституційному суді Ольга Совгиря.

 

У позові Янукович вимагає визнати «відсутність компетенції [у парламенту] встановлення факту самоусунення» його від управління країною, після чого було призначено позачергові вибори президента.

 

Позов зареєстровано в Окружному адміністративному суді Києва. Совгиря зазначила, що позов подано не до того суду, оскільки оскарженням актів та рішень Ради займається Верховний суд, а не ОАСК. За її словами, це може свідчити про «штучну зміну підсудності цього позову шляхом маніпуляцій із формулюванням позовних вимог».

 

Нагадаємо, що 5 листопада Державне бюро розслідувань повідомило Віктору Януковичу, якому дали 13 років вʼязниці, про нову підозру як керівнику організованої злочинної групи.

 

Щодо експрезидента на сьогодні відкрито ще низку проваджень. Ідеться про узурпацію влади, держзраду у справі «Харківських угод», заволодіння урочищем «Межигірʼя» та комплексом будівель у Пущі-Водиці, заволодіння лісомисливським господарством у селі Сухолуччя, фальсифікацію результатів голосувань за «диктаторські закони», отримання хабаря від друкарні «Новий світ» та про накази правоохоронцям розігнати учасників Революції Гідності.

 

Як повідомляла УМ, втікач Віктор Янукович подав позовну заяву до Окружного адміністративного суду Києва.